هوش مصنوعی کاربرداهای فراوانی در علم و تکنولوژی دارد و آینده را بسیار تحت الشعاع قرار میدهد به همین دلیل در این مقاله به بررسی تغییر علم توسط هوش مصنوعی میپردازیم.
اکتشافات علمی در صد سال گذشته وارد یک مرحلهی گذار شدهاند و این مرحله را میتوان با گذار به سمت دادهها و سیستمهای بزرگ دادهای در دههی ۵۰ و ۶۰ مقایسه کرد. حجم دادههای جمعآوریشده در دههی ۶۰ میلادی بهقدری زیاد بود که تنها افرادی میتوانستند برندهی رقابت باشند که توانایی تحلیل دادهها را در انواع زمینههای علمی مثل آبوهوا، لرزهشناسی، زیستشناسی و … را دارند.
امروزه حجم دادهها بهقدری زیاد شده است که افراد بهسختی میتوانند در میان آنها به جستجو یا طرح یک سؤال مشخص بپردازند. ترکیب این طوفانهای دادهای با محاسبات مدرن و روشهای یادگیری عمیق قابلیتهای جدید و در بسیاری از اوقات دردسرسازی را به دنبال خواهد داشت.
تا چند سال دیگر شاهد این خواهیم بود که هوش مصنوعی نقش بسیار پررنگتری در تصمیمگیری، ایجاد راهحلهای پیشگیرانه و پیشبینی بازار و در نتیجه افزایش بهرهوری ایفا میکند. در آینده قادر خواهیم بود که از هوش مصنوعی بهعنوان اهرمی برای انجام دادن ارزانتر و سریعتر فعالیتهای تجاری و کسبوکار استفاده کنیم و میتوانیم امکان دیدن و خرید اقلامی را برای مردم فراهم کنیم که نه از وجود آنها آگاه هستند و نه حتی میدانند که به این اقلام نیاز دارند.
جستجوی تصویری
بهزودی خریداران میتوانند با خرید بر اساس انگیزش آنی و طبعا بدون شناخت کامل خداحافظی کنند. در آیندهی نزدیک پلتفرمهای نرمافزاری مورداستفاده در وبسایتهای تجارت الکترونیک امکان جستجوی تصویری را برای خریداران فراهم خواهند کرد. این پلتفرمها به خریدار اجازه میدهند که تصویر کالای موردنظر خود را آپلود کرده و محصولات مشابه یا حتی مناسبتر از آن را خریداری کنند. بهاین شکل مشتری میتواند با سرعت و دقیقا به هر چه نیاز دارد دسترسی داشته باشد.
یکپارچه شدن دنیای واقعی و مجازی
قابلیتهایی مثل جستجوی تصویری میتوانند به شکل بیسابقهای دنیای آنلاین و آفلاین را به یکدیگر مرتبط کنند. درحالیکه فروشندهها تعریف جدیدی برای جذب مشتری به برند خود ایجاد میکنند، اطلاعات و آگاهی در موردنیاز مشتریها نیز افزایش پیدا خواهد کرد .نزدیک شدن بازار واقعی به مجازی و نهایتا یکپارچه شدن این دو باید با کمترین مراحل ممکن در خریدوفروش انجام شود که بتواند حس خودمختاری و داشتن بیشترین قدرت انتخاب را به مصرفکننده القا کند.
شخصیسازی
در تجارت الکترونیک مهیاکردن امکان شخصیسازی و ارائه کالاهای سفارشی بر اساس سلیقهی خریدار پدیدهی جدیدی نیست، بااینحال به دلیل ورود هوش مصنوعی به این حوزه برندهای آنلاین به ابزارهای شخصیسازی بسیار کارآمدتر و دقیقتری مجهز خواهند شد.
هم اکنون بسیاری از فروشندههای آنلاین برای شخصیسازی و توصیهی طیف خاصی از محصولات به گروه مشخصی از مشتریها سیستمهای پالایش گروهی به کار میبرند. این سیستمها اولویتها و گرایشهای افراد را بر اساس مواردی مثل تاریخچهی جستجوی آنلاین، پرفروشترین محصولات روز، تمایلات شخصی و سایر پارامترهای کلی ارائه میکنند. در نقطهی مقابل هوش مصنوعی با دسترسی همزمان به همهی منابع موجود و تلفیق آنها اطلاعات بسیار دقیقتری در مورد سلیقهی خریدار ارائه میکند.